Ik was meestal op lage temperaturen, zoals Klok aanraadt. Wordt mijn was dan wel hygïenisch schoon?

 

Lage wastemperaturen worden tegenwoordig vaak gebruikt. Je verbruikt hierdoor minder energie, dus is dit beter voor het milieu. Veel kleding mag ook niet warmer gewassen worden dan bij 30° - 40°C. Met de nieuwste ontwikkelingen van wasmachines en wasmiddelen wordt je dagelijkse wasgoed ook op lage temperaturen hygiënisch schoon. Let erop dat je vuil, nat wasgoed niet te lang laat liggen voor je het wast (in een vochtige omgeving groeien bacteriën namelijk het snelst).


Let er ook op dat het schone natte wasgoed niet te lang in de wasmachine blijft zitten. Tevens is het van belang dat de trommel niet te vol wordt geladen. Het wasgoed zal dan namelijk niet goed kunnen ronddraaien en zal daarom niet goed schoon worden.


De meeste bacteriën die in wasgoed voorkomen vormen geen gevaar voor uw gezondheid. Zeker niet wanneer jij en jouw gezinsleden gezond zijn.
Wanneer bijvoorbeeld een gezinslid ziek is en je toch extra maatregelen wilt nemen raden wij aan om op 60°C te wassen. Mocht het niet mogelijk zijn het wasgoed op deze hoge temperatuur te wassen dan kun je ook op een lagere temperatuur wassen met een wasmiddel dat een bleeksysteem heeft, zoals Klok wit waspoeder.
Wij raden je wel aan om voor het wassen altijd de textieletiketten goed te controleren.

 

Vorige