Ervaar je problemen met afrekenen op afrekenpagina? Probeer het dan eens om de pagina incognito / in privévenster te openen in je browser. Let op Onze website is niet meer geschikt voor gebruik op Internet Explorer.

Maak je gebruik van een VPN verbinding? Schakel deze dan ook uit aub.

Veel mensen zijn overgevoelig voor bepaalde stoffen, bijvoorbeeld mensen met contactallergieën. De Klok formuleringen bevatten geen parfum en kleurstoffen. Mensen ontwikkelen een contactallergie door veelvuldig contact met een stof die een allergische reactie kan opwekken en waarop het immuunsysteem abnormaal reageert. Is eenmaal een contactallergie voor een bepaalde stof ontwikkeld, dan blijft deze gevoeligheid meestal een leven lang. Zodra de huid weer met deze stof in aanraking komt, zal deze hierop reageren met bijvoorbeeld eczeem. Bij het gebruik van Klok producten is de kans op allergische reacties minimaal. Helaas kan een allergische reactie nooit voor honderd procent worden uitgesloten. Dat komt doordat regelmatig nieuwe allergene eigenschappen van bepaalde stoffen worden ontdekt. Klok laat daarom elk product jaarlijks opnieuw beoordelen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten.

De waspoeders van Klok zijn gemaakt zonder parfum en zonder kleurstoffen, ze bevatten bovendien alleen stoffen die een lage kans op allergie geven. De huid wordt daardoor minimaal belast. Dit maakt de waspoeders heel goed geschikt voor het wassen van kleding en beddengoed van baby’s en kinderen.

De betekenis van “De Bloem” houdt het volgende in:

 • Minder schadelijke gevolgen voor het milieu.
 • Bepaalde gevaarlijke stoffen niet aanwezig.
 • Draagt slechts in beperkte mate bij tot algengroei in water.
 • Grotendeels biologisch afbreekbaar.
 • Minder verpakkingsmateriaal.
 • Tips voor milieuvriendelijk en zuinig wassen.
 • Wast even goed als A-merk producten.

Voor meer informatie kun je ook terecht op www.eco-label.com

Ja, dat kan wel, wij raden het echter niet aan. Je was wordt met Klok wit waspoeder op lagere temperaturen ook stralend wit èn buitengewoon schoon. Het wassen op hoge temperaturen kost daarnaast meer energie en is meer belastend voor het milieu. Zie voor meer informatie www.washright.com

Lage wastemperaturen worden tegenwoordig vaak gebruikt. Je verbruikt hierdoor minder energie, dus is dit beter voor het milieu. Veel kleding mag ook niet warmer gewassen worden dan bij 30° – 40°C. Met de nieuwste ontwikkelingen van wasmachines en wasmiddelen wordt je dagelijkse wasgoed ook op lage temperaturen hygiënisch schoon. Let erop dat je vuil, nat wasgoed niet te lang laat liggen voor je het wast (in een vochtige omgeving groeien bacteriën namelijk het snelst). Let er ook op dat het schone natte wasgoed niet te lang in de wasmachine blijft zitten. Tevens is het van belang dat de trommel niet te vol wordt geladen.

Het wasgoed zal dan namelijk niet goed kunnen ronddraaien en zal daarom niet goed schoon worden. De meeste bacteriën die in wasgoed voorkomen vormen geen gevaar voor uw gezondheid. Zeker niet wanneer jij en jouw gezinsleden gezond zijn. Wanneer bijvoorbeeld een gezinslid ziek is en je toch extra maatregelen wilt nemen raden wij aan om op 60°C te wassen. Mocht het niet mogelijk zijn het wasgoed op deze hoge temperatuur te wassen dan kun je ook op een lagere temperatuur wassen met een wasmiddel dat een bleeksysteem heeft, zoals Klok wit waspoeder. Wij raden je wel aan om voor het wassen altijd de textieletiketten goed te controleren.

Lage wastemperaturen worden tegenwoordig vaak gebruikt. Je verbruikt hierdoor minder energie, dus is dit beter voor het milieu. Veel kleding mag ook niet warmer gewassen worden dan bij 30° – 40°C. Met de nieuwste ontwikkelingen van wasmachines en wasmiddelen wordt je dagelijkse wasgoed ook op lage temperaturen hygiënisch schoon. Let erop dat je vuil, nat wasgoed niet te lang laat liggen voor je het wast (in een vochtige omgeving groeien bacteriën namelijk het snelst). Let er ook op dat het schone natte wasgoed niet te lang in de wasmachine blijft zitten. Tevens is het van belang dat de trommel niet te vol wordt geladen. Het wasgoed zal dan namelijk niet goed kunnen ronddraaien en zal daarom niet goed schoon worden.

De meeste bacteriën die in wasgoed voorkomen vormen geen gevaar voor uw gezondheid. Zeker niet wanneer jij en jouw gezinsleden gezond zijn.
Wanneer bijvoorbeeld een gezinslid ziek is en je toch extra maatregelen wilt nemen raden wij aan om op 60°C te wassen. Mocht het niet mogelijk zijn het wasgoed op deze hoge temperatuur te wassen dan kun je ook op een lagere temperatuur wassen met een wasmiddel dat een bleeksysteem heeft, zoals Klok wit waspoeder.
Wij raden je wel aan om voor het wassen altijd de textieletiketten goed te controleren.

Wanneer je een wasmachine hebt met een grotere trommel kun je grotere ladingen wassen, meestal 6 tot 7 kg. Dit kan heel praktisch zijn voor groot wasgoed zoals bijvoorbeeld een dekbed of voor meer was tegelijk. Dat betekent minder wasbeurten en dus besparing van tijd, geld en energie. Bij een grotere lading wasgoed zit er natuurlijk ook meer vuil in de was. Daarom zul je meer waspoeder moeten doseren. Bij Klok kun je daarvoor standaard 40 ml waspoeder toevoegen aan de normale dosering, afhankelijk van de waterhardheid en bevuiling van uw wasgoed.

Wanneer je niet zeker weet of je een wasmachine met een grotere inhoud hebt, kun je dit nalezen in de handleiding van je wasmachine.

Klok afwasmiddel onderscheid zich ten opzichte van andere aanbieders door Het Keurmerk Huidfonds en het Europees Ecolabel en garandeert daarbij een hoogwaardige kwaliteit.

Doordat Klok afwasmiddel geen parfum bevat is het bijzonder zacht voor de huid en houd het rekening met het milieu.

Klok Alles-in-1 vaatwastabletten bevatten geen fosfaten. Maar de negatieve effecten van waterhardheid (zoals kalkaanslag) moeten wel worden tegen gegaan. Daarom maakt Klok in plaats van fosfaten gebruik van een uniek, plantaardig ingrediënt dat wordt gemaakt uit de wortels van de cichoreiplant. Dit natuurlijke ingrediënt is ongebleekt en daardoor zichtbaar in de tabletten als kleine, bruine spikkels.

Glaswerk blijkt na veelvuldig gebruik in een vaatwasmachine te kunnen verweren. Deze verwering kan zichtbaar worden in de vorm van krassen, witte niet te verwijderen aanslag in de vorm van lijnen of vlekken, en/of regenboogachtige verkleuring. Glascorrosie is een onherstelbare beschadiging aan het glaswerk.

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de mate en de snelheid van verwering van het glas. Deze factoren zijn o.a.:

 • De productiemethode van het glas
 • De kwaliteit van het glas (samenstelling)
 • De temperatuur van het gekozen vaatwasprogramma
 • Het vaatwasmiddel
 • De dosering van het vaatwasmiddel
 • De hardheid van het leidingwater
 • Gebruik van onthardingszout (en de ingestelde dosering)

Glascorrosie kan nooit helemaal voorkomen worden, maar door de combinatie van een goed vaatwasmiddel en het juiste gebruik van de vaatwasser kan de corrosie wel sterk beperkt worden. Klok Alles-in-1 vaatwastabletten zijn zodanig samengesteld dat ze je glazen zoveel mogelijk beschermen tegen corrosie. Erg belangrijk is om de zoutdosering van je vaatwasser nooit te hoog in te stellen, dit versnelt het ontstaan van glascorrosie. In combinatie met Klok Alles-in-1 vaatwastabletten hoeft geen onthardingszout gebruikt te worden, tenzij er in je woonplaats sprake is van hard water(= boven 16 °dH).

Klok wc-reiniger en Klok allesreiniger zijn geschikt voor de septic tank.