Het Europees Ecolabel

Het EU Ecolabel, dat je op elke verpakking van KLOK vindt, is het officiële Europese milieukeurmerk voor non-foodproducten, uitgegeven door Stichting Milieukeur, de SMK. Naast certificeren met EU Ecolabel, ontwikkelt en beheert SMK ook diverse andere milieukeurmerken binnen andere branches en productgroepen. Denk aan On The Way To PlanetProof en Milieukeur.

Het EU Ecolabel en alle andere keurmerken van SMK hebben als doel om de consument en het bedrijfsleven te helpen in het maken van duurzamere keuzes. Als jij als consument kiest voor een schoonmaak- of wasmiddel met het EU Ecolabel, zoals bij KLOK het geval is, dan weet je zeker dat je de meest duurzame keuze maakt. Het logo op gecertificeerde producten herken je aan de bloem.

hoe weet je of een product echt duurzaam is

 

duurzaam circulair CO2 groen

EU Ecolabel is méér dan alleen het product onderzoeken

Ga je voor producten of diensten, voorzien van het EU Ecolabel, dan kun je erop vertrouwen dat je de meest duurzame keuze maakt. Producten en diensten zijn getest en gecontroleerd door onafhankelijke experts, op basis van strenge regels en eisen. Dat testen en controleren richt zich niet alleen op de duurzaamheid en milieu-impact van het product zelf, maar kijkt veel verder dan dat. Het EU Ecolabel stelt duurzaamheidseisen aan de gehele levenscyclus van producten en diensten. Dit begint bij de grondstoffen die de producent gebruikt en gaat verder met de productie en verpakking, de distributie, het gebruik van het product en ten slotte de fase van het einde van de levensduur, wanneer het product wordt weggegooid of gerecycled. Voor schoonmaak– en wasmiddelen is tevens gekeken binnen welke fase de impact op het milieu het grootst is. Op basis hiervan zijn criteria opgesteld om die impact te verkleinen.

Bekijk hieronder de EU Ecolabel certificaten van KLOK

De producten van KLOK zijn zo samengesteld dat jouw huid optimaal wordt gerespecteerd.

Over jouw huid