Het Europees Ecolabel

In 1992 heeft de Europese Unie het Europees Ecolabel opgericht met als doel producenten te stimuleren tot het vervaardigen van milieuvriendelijke producten en diensten. Zo biedt het de consument de mogelijkheid bewuste en betrouwbare milieukeuzes te maken. Alle Europese lidstaten zijn betrokken bij de ontwikkeling van het Europees Ecolabel. In Nederland wordt het Europees Ecolabel vertegenwoordigd door Stichting Milieukeur. Het Europees Ecolabel wordt overal in Europa erkend en wordt gebruikt voor allerlei soorten producten, waardoor het makkelijker wordt de producten te herkennen die minder milieubelastend zijn. Het logo dat op gecertificeerde producten mag worden gebruikt is te herkennen als “De Bloem”.

Hoewel geen enkele menselijke activiteit geheel “milieuvriendelijk” is, zijn er altijd mogelijkheden om het effect dat bepaalde producten op het milieu hebben te verkleinen.
In het kader van het Europees Ecolabel zijn daarom een aantal milieu- en prestatiecriteria opgesteld waarop producten beoordeeld worden. Producten krijgen alleen het Europees Ecolabel als ze aan alle criteria voldoen. Hierbij wordt rekening gehouden met alle aspecten van de levenscyclus van een product.

Wat is de betekenis van “De Bloem” op de Klok Eco producten?

  • Minder schadelijke gevolgen voor het milieu.
  • Bepaalde gevaarlijke stoffen zijn niet aanwezig.
  • Draagt slechts in beperkte mate bij tot algengroei in water.
  • Grotendeels biologisch afbreekbaar.
  • Minder verpakkingsmateriaal.
  • Tips voor milieuvriendelijk en zuinig wassen.
  • Wast even goed als A-merk producten.

Voor meer informatie kun je ook terecht op: http://www.europeesecolabel.nl/over-het-keurmerk

het europees ecolabel

Bekijk hieronder de EU Ecolabel certificaten van de Klok waspoeders:

De producten van Klok zijn zo samengesteld dat jouw huid optimaal wordt gerespecteerd.

Over jouw huid