Over Klok

De geschiedenis van Zeepfabriek De Klok gaat terug tot 1902. “Hier wordt zeep gemaakt die klinkt als een klok”, was de uitspraak van Johannes Lodewijk van Apeldoorn die in 1902 besloot om het familiebedrijf Zeepfabriek de Klok op te richten in het plaatsje Heerde, op de rand van de Veluwe. Die uitspraak was later aanleiding tot de naamgeving van het wasmiddel “Klok”.

Het vertrouwde en Nederlandse Klok merk bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar.
Bij Klok heeft het milieu altijd hoog in het vaandel gestaan. Zo had Klok het eerste fosfaatvrije wasmiddel op de Europese markt en kwam Klok als eerste met een compact waspoeder. Als logisch gevolg hebben sinds 2001 alle Klok producten het Keurmerk van het Europees Ecolabel. De laatste innovatie is die van de fosfaatvrije vaatwastabletten. Deze multifunctionele vaatwastabletten zijn tevens voorzien van een wateroplosbare folie.

Naast het belangrijke milieuaspect, hecht Klok ook veel waarde aan producten die huidvriendelijk zijn. De producten bevatten daarom geen parfum en kleurstoffen. Zo zijn alle Klok producten voorzien van het Huid Allergie Keurmerk van het Huidfonds. De beoordeling van producten door de Stichting Keurmerk Huidfonds geschiedt door een commissie van dermatologen en andere deskundigen. Naast het Huid Allergie Keurmerk zijn de producten van Klok ook gecertificeerd door het Asthma Allergy Nordic label.

 

1969: 1e in Europa met fosfaatvrije wasmiddelen. (Klok C5)
1989: 1e in Nederland met compacte waspoeders. (Klok Krachtwas)
2001: 1e in Europa met wasmiddel producten met het Europees Ecolabe.l (Klok Eco)
2002: Klok merk bestaat 100 jaar.
2004: Klok Eco Bont wasmiddel komt als beste waspoeder uit de Consumentenbondtest.
2006: Klok Eco als 1e (vaat)wasmiddel met Keurmerk Huidfonds.
2006: 1e in Nederland met fosfaatvrije “Alles-in-1” vaatwastabletten met wateroplosbare folie.
2014: In januari neemt Senzora BV uit Deventer het merk “Klok” over van Dalli uit Heerde.
2015: In februari wordt de nieuwe verpakkingslijn van Klok geïntroduceerd.
2015: In juni wordt het assortiment van Klok uitgebreid met: Klok vloeibaar wasmiddel in wit en kleur en Klok wasverzachter.
2015: In september wordt de verbeterde receptuur van Klok vaatwastabletten geïntroduceerd. De tablet heeft een betere droog- en zoutwerking en is meer geconcentreerd.
2016: In maart wordt Klok handzeep geïntroduceerd. De handzeep is huidvriendelijk en ecologisch, verpakt in een flacon van 250ml gemaakt van 100% gerecycled materiaal.
2016: In juli wordt Klok pow(d)er dose geïntroduceerd. Een uniek concept, waarbij waspoeder is verpakt in wateroplosbaar folie.
2018: In juni zijn de Klok vaatwastabletten gecertificeerd met het Asthma Allergy Nordic label.
2018: Vanaf juli biedt Klok haar producten aan in een eigen webshop, zodat de consumenten ook rechtstreeks via www.klok-eco.nl/bestel-online de producten van Klok kunnen kopen.

 

 

De producten van Klok zijn zo samengesteld dat jouw huid optimaal wordt gerespecteerd.

Over jouw huid