Over KLOK

Duurzaamheid is bij KLOK al jaren één van de belangrijkste kernwaarden. Zo introduceerden we als eerste een fosfaatvrij wasmiddel op de Europese markt en kwamen we als eerste met een compact waspoeder. Logisch dus dat al onze producten het Keurmerk van het Europees Ecolabel hebben.
Naast het milieuaspect vinden we het ook belangrijk dat de producten huidvriendelijk zijn. Onze producten bevatten daarom geen parfums en kleurstoffen. Dit maakt dat onze producten veilig zijn voor elk huidtype en het helpt huidallergieën te voorkomen.

Meer dan 100 jaar Nederlandse kwaliteit

De geschiedenis van Zeepfabriek De Klok gaat terug tot 1902. “Hier wordt zeep gemaakt die klinkt als een klok”, was de uitspraak van Johannes Lodewijk van Apeldoorn die in 1902 besloot om het familiebedrijf Zeepfabriek de Klok op te richten in het plaatsje Heerde, op de rand van de Veluwe. Die uitspraak was later aanleiding tot de naamgeving van het wasmiddel KLOK. Een merk dat al meer dan 100 jaar staat voor Nederlandse kwaliteit.

Verantwoorde ingrediënten

Omdat onze producten veilig moeten zijn voor elke huid, zijn al onze producten ontwikkeld met uitsluitend verantwoorde ingrediënten. Zo bevatten ze bijvoorbeeld geen parfums en kleurstoffen en gebruiken we hoofdzakelijk natuurlijke ingrediënten. Met als resultaat: betrouwbare milieu- en huidvriendelijke producten die voldoen aan alle verwachtingen met betrekking tot waskracht en zachtheid.

100% vertrouwd in gebruik

Onze producten zijn 100% vertrouwd in gebruik. Alle nieuw ontwikkelde formules worden onderworpen aan uitgebreide was-tests in ons eigen laboratorium én externe laboratoria. Daarnaast moeten ze voldoen aan de strenge eisen van het EU Ecolabel en Asthma Allergy Nordic label. Dit geeft jou de garantie dat onze producten gegarandeerd ecologisch en huidvriendelijk zijn.
De verpakkingen zijn voorzien van beide logo’s, zodat je zeker weet dat de producten door beide instanties zijn goedgekeurd.

Voor een schonere wereld

Wij geven om jou en om onze wereld. Daarom vinden wij het belangrijk dat je onbezorgd onze producten kunt gebruiken. Stuk voor stuk producten die bijdragen aan een schonere wereld, door gebruik van hoofdzakelijk natuurlijke ingrediënten. Maar we doen meer dan dat… ook in ons productieproces proberen we steeds meer te verduurzamen. Zo maken we gebruik van groene stroom middels de 2000 zonnepanelen op het dak van onze productiehal. Sinds 2009 zijn we gecertificeerd volgens AISE Charter for Sustainable cleaning, een Europese duurzaamheidsnorm voor de wasmiddelenindustrie.

De producten van KLOK zijn zo samengesteld dat jouw huid optimaal wordt gerespecteerd.

Over jouw huid