Huidproblemen

Huidproblemen kunnen variëren van een droge huid, jeuk tot een chronische huidaandoening. Je kunt een contactallergie ontwikkelen door veelvuldig in contact te komen met een stof die bij jou een allergische reactie kan opwekken. Jouw immuunsysteem reageert daarop vervolgens abnormaal. Heb je eenmaal een contactallergie voor een bepaalde stof, dan blijf je deze gevoeligheid meestal je hele leven houden. Jouw huid reageert direct zodra je weer met deze stof in aanraking komt.

Een chronische huidaandoening

Meer dan 1.000.000 Nederlanders lijden aan een chronische huidaandoening. Ze hebben, vaak langdurig of soms hun hele leven, te maken met: verkleuring, schilfering of ontsteking van de huid, jeuk of haaruitval. En niet te vergeten: met onbegrip uit de omgeving.

Huidproblemen zijn meestal direct zichtbaar en bepalen daarom al snel het sociale leefpatroon. Het komt helaas dagelijks voor dat huidpatiënten worden gemeden of dat er kwetsende opmerkingen worden gemaakt. Schaamte en angst leiden ertoe dat de huidpatiënten regelmatig proberen hun aandoening te verbergen. Mede hierdoor heeft de maatschappij nauwelijks weet van de werkelijke omvang van deze problematiek. Door goede voorlichting zorgt het Huidfonds voor meer kennis en uiteindelijk begrip.

(Bron: Nationaal Huidfonds)

Aandacht voor het milieu door het gebruik van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten.

Ecologisch