De ecologische reinigers van Klok

Klok ecologische reinigers

De ecologische reinigers van Klok, ken jij ze al?

De ecologische wc-reiniger en allesreiniger van Klok zijn gecertificeerd met het EU Ecolabel. Ze zijn samengesteld uit natuurlijke grondstoffen en zijn hierdoor minder schadelijk voor het milieu en zorgen voor minder verstoring van het waterleven. Daarnaast bevatten zij geen parfums of kleurstoffen. De ecologische reinigers van Klok zijn dus niet alleen zacht voor jou, maar ook voor de wereld.

Waarom zijn de reinigers van Klok ecologisch?

Hoewel geen enkele menselijke activiteit geheel “milieuvriendelijk” is, zijn er altijd mogelijkheden om het effect dat bepaalde producten op het milieu hebben te verkleinen. Daarom heeft Klok ervoor gekozen om al haar producten te produceren volgens de strenge milieueisen van het EU Ecolabel.

Binnen het kader van het EU Ecolabel zijn een aantal milieu- en prestatiecriteria opgesteld waarop producten worden beoordeeld. Producten krijgen alleen het EU Ecolabel als ze aan alle criteria voldoen. Hierbij wordt rekening gehouden met alle aspecten van de levenscyclus van een product.

De wc-reiniger en allesreiniger van Klok zijn gecertificeerd met het EU Ecolabel. Dit betekent dat:

  • ze minder schadelijke gevolgen hebben voor het milieu;
  • bepaalde gevaarlijke stoffen niet aanwezig zijn;
  • ze slechts in beperkte mate bijdragen tot algengroei in water;
  • ze grotendeels biologisch afbreekbaar zijn;
  • ze minder verpakkingsmateriaal bevatten;
  • op de verpakking tips staan voor milieuvriendelijk en zuinig wassen/schoonmaken;
  • ze even goed wassen/reinigen als A-merk producten.

Een vereiste van het EU Ecolabel is dat het product even goed werkt als een A-merk product. Met de producten van Klok ben je er dus van verzekerd dat je een hoogwaardig product van A-kwaliteit in handen hebt!

Asthma Allergy Nordic label

De ecologische reinigers van Klok bevatten geen allergenen, zoals parfum en kleurstoffen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor mensen (ook baby’s) die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van een contactallergie. Al onze producten zijn dan ook gecertificeerd en goedgekeurd door het Asthma Allergy Nordic label. Dit is voor jou de garantie dat ze huidvriendelijk zijn.

Dierproefvrij en Vegan

Naast mens en milieu, hecht Klok ook grote waarde aan het dierenwelzijn. De producten en ingrediënten van Klok worden niet op dieren getest. Omdat onze wc-reiniger en allesreiniger ook nog eens vrij zijn van dierlijke ingrediënten, passen ze uitstekend in een vegan levensstijl.