Wasmiddel bij allergie

anti allergie wasmiddel

Wasmiddel bij allergie
Ga voor huidvriendelijk!

Als je een allergie hebt, kan het vaak een lange zoektocht zijn naar geschikte wasmiddelen en huidverzorgingsproducten. Gaby (28) vertelt dit keer in Mijn KLOK-verhaal over haar allergie en eczeem, veroorzaakt door een stofje dat in veel wasmiddelen, cosmetica en schoonmaakmiddelen gebruikt wordt.

Allergisch voor wolacoholen

De allergische reactie en eczeem van Gaby werden veroorzaakt door wolacohol, ook wel bekend als lanoline of lanoline alcohol. Het komt van oorsprong voor in wolvet; het vet in de vacht van een schaap dat ervoor zorgt dat de vacht droog blijft en beschermd is tegen weersinvloeden.
Wasmiddelen, wasverzachters en schoonmaakmiddelen waar dit stofje aan toegevoegd is, zorgen ervoor dat de vezels van delicate stoffen extra beschermd worden tijdens het wassen en kwetsbare materialen niet aangetast worden door het schoonmaakmiddel.

Anti-allergische wasmiddelen

Bij allergische reacties, zoals eczeem, wil je natuurlijk dat je huid zo min mogelijk in contact kan komen met stoffen die jeuk, schilfers en andere ongemakken veroorzaken. Je huid staat de hele dag in contact met je kleding – en dus ook met het wasmiddel dat je gebruikt. Een anti-allergisch wasmiddel is daarom van belang om huidklachten te voorkomen.

wasmiddel bij allergie

Anti-allergische schoonmaakmiddelen en cosmetica

Om allergische reacties en huidirritatie te voorkomen, gebruikt Gaby KLOK afwasmiddel voor de afwas. Daarnaast let ze bij het kopen van cosmetica ook op huidvriendelijk en parfumvrij. Ook heeft ze nog een aantal tips voor mensen met een allergie, eczeem of huidproblemen: Draag zachte en ademende stoffen, zoals katoen. Synthetische stoffen raadt ze af. Ook is haar tip om vooral geen strakke kleding te dragen.

Gaby raadt KLOK aan en zéker voor mensen die last hebben van huidproblemen. KLOK is huidvriendelijk, vrij van parfum en ecologisch. Sinds Gaby KLOK gebruikt – en cosmetica zonder parfum of allergenen – heeft ze amper nog klachten.

Fijn dat klanten, zoals Gaby, gebaat zijn bij KLOK was- en schoonmaakmiddelen.

 

Lees ook verhalen van andere klanten, zoals dat van Ali, die eindelijk van haar migraine afgekomen is, of de allergie voor parfum en geurstoffen van mevrouw E.
En zou je het leuk vinden om jouw KLOK-verhaal te vertellen? Neem dan contact ons op!