0% parfum en kleurstoffen

wasmiddel 0%

0% parfum of kleurstoffen; de waspoeders en vloeibare wasmiddelen van KLOK zijn daarom bij uitstek geschikt voor het doen van babywasjes. Baby’s hebben een gevoelige en kwetsbare huid. Hoe zit dat precies en waarom is wassen zonder geur- of kleurstoffen voor baby’s en kleine kinderen extra belangrijk? We leggen het je uit!

De kwetsbare babyhuid

Tot een jaar of zes is de huid van baby’s en kinderen vele malen – zo’n vijf keer – dunner dan die van een volwassene. Ook werken de zweet- en talgklieren nog onvoldoende voor het aanmaken van een hydrolipidenlaag. Dat is een beschermende laag, bestaande uit vetten en vocht, op de bovenste huidlaag, die het lichaam zelf aanmaakt. De hydrolipidenlaag vormt een barrière tussen het lichaam en invloeden van buitenaf.

Stoffen in contact met de babyhuid

Je kunt je vast goed voorstellen dat een dunne huid, met nauwelijks een beschermlaag, ontzettend gevoelig en kwetsbaar is. De babyhuid heeft minder weerstand en is uitermate gevoelig voor chemische, fysieke en microbiële invloeden. Stoffen die in contact komen met de babyhuid worden gemakkelijker opgenomen en dringen dieper door in de huidlagen.

Wassen met 0%

KLOK 0% is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige (baby)huid én een beter milieu. Onze duurzame was- en schoonmaakmiddelen bevatten 0% kleur- en geurstoffen en zijn gecertificeerd door Asthma Allergy Nordic. Dit is een onafhankelijke organisatie die gespecialiseerd is in het beoordelen van producten op geschiktheid voor mensen die aan astma, een allergie of andere gevoeligheid lijden en voor iedereen die producten met parfums en allergenen wil vermijden. Daarnaast is KLOK gecertificeerd met het EU Ecolabel; zo weet je zeker dat je een écht duurzame keuze maakt.

KLOK: zacht voor jou en de wereld

Wil je tips over het (voor de eerste keer) wassen van je babykleding? Op WIJ Jonge Ouders lees je alles over het doen van de babywas.

Voordelig kennismaken met KLOK 0%? Bestel dan jouw waspoeder, vloeibaar wasmiddel of schoonmaakmiddelen in onze webshop. Gebruik tijdens het afrekenen de waardeboncode PROBEERMIJNU! en krijg 15% korting op je bestelling én gratis verzending.