Klok waspoeder wit beste ecologisch wasmiddel volgens de consumentenbond

logo consumentbond

Uit de test voor wit wasmiddelen, in de december uitgave van de consumentengids, is Klok waspoeder wit als beste ecologische waspoeder naar voren gekomen.

Klok waspoeder wit 1,17kg

In de test van wit wasmiddelen zijn zowel vloeibare als poeder wasmiddelen meegenomen en ecologische en niet ecologische wasmiddelen. In totaal zijn er zeven ecologische wasmiddelen getest. Deze zijn te herkennen aan keurmerken, zoals het EU Ecolabel, Nordic Ecolabel en het Ecocert label.

Van de 32 geteste wasmiddelen is Klok op de 8ste plaats geëindigd en laat de andere ecologische wasmiddelen ver achter zich. Klok scoort erg goed op vlekken verwijderen en vergrauwing tegen gaan.

Volgens de consumentenbond is een gevolg van alle eisen en regelgeving rondom de ecologische wasmiddelen dat ze minder goed reinigen dan een niet-ecologisch wasmiddel. “Gelukkig is er een uitzondering: Klok, ecologisch en geschikt voor de gevoelige huid, doet het opvallend goed” aldus de Consumentenbond.

Kijk ook op: consumentenbond.nl/witwasmiddelen. (om de testresultaten te kunnen bekijken dien je lid te zijn van de consumentenbond.)

Bestel nu: Klok waspoeder wit 1,17kg of Klok waspoeder wit 4,81kg.