Allergische reactie?

Allergische reactie?

Jeuk, rode bultjes en huiduitslag

 

Een allergie of allergische reactie op een bepaalde stof kun je al je leven lang hebben of ‘spontaan’ ontwikkelen, zelfs op latere leeftijd. Uit diverse onderzoeken blijkt dat allergieën steeds vaker voorkomen. De Universiteit van Nederland – een samenwerking tussen 14 universiteiten van Nederland – gaf hier een heldere uitleg over in een online college over allergieën. Als je gediagnosticeerd bent met een allergie of vermoedt dat je allergisch bent voor een bepaalde stof wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen dat je allergie de kop opsteekt.

Soorten allergieën

Allergieën zijn grofweg te verdelen in de volgende soorten:
– huisstofmijtallergie
– pollenallergie of hooikoorts
– allergie voor huisdieren
– allergie voor insectengif
– voedselallergie
– contactallergie

Wasmiddelallergie

Bij een contactallergie reageert je lichaam heftig op contact met bepaalde stoffen op je huid. Dat uit zich in jeuk, rode bultjes, niezen en verkoudheidsachtige klachten. Een wasmiddelallergie is meestal ook een contactallergie (uitzonderingen daargelaten). Misschien doet de naam wasmiddelallergie je vermoeden dat je allergisch bent voor alle wasmiddelen. Dat is (gelukkig!) een misverstand. Iemand met een wasmiddelallergie is overgevoelig voor bepaalde ingrediënten die de meeste wasmiddelen bevatten. Dit zijn veelal ingrediënten op chemische basis, zoals kleur- en geurstoffen (parfums) of schuimversterkers. Voor mensen met een wasmiddelallergie is het dus belangrijk een wasmiddel te kiezen met een officieel allergielabel om de kans op een allergische reactie te minimaliseren.

Ecologisch wasmiddel voor de kwetsbare huid of babyhuid

Misschien heb je geen allergie, wasmiddelallergie of contactallergie, maar wel een gevoelige of kwetsbare huid. Dan heb je eerder last van jeuk en huidirritaties. Ook baby’s en kleine kinderen hebben meer kans op huidirritaties door wasmiddelen. Naast rompertjes en kleding die direct contact met de huid maken, liggen ze (als het goed is 😉) ook regelmatig te slapen onder hun dekentje. Veel ouders kiezen daarom voor een ecologisch wasmiddel, zonder geur- en kleurstoffen. En zeg nou zelf, dat echte, natuurlijke babygeurtje is toch vele malen lekkerder dan dat van een geparfumeerd wasmiddel?

KLOK wasmiddel testen

Heb jij last van een (wasmiddel- of contact)allergie, gevoelige huid of wil je ons ecologische wasmiddel gebruiken voor het wassen van de babykleertjes en het beddengoed? Stuur ons een berichtje met je NAW-gegevens, dan ontvang je een gratis sample KLOK ecologisch wasmiddel. Ervaar zelf de waskracht van KLOK – ecologisch – zacht voor jou en de wereld