Wat is het beste wasmiddel voor de witte was?

het beste wasmiddel voor de witte was

Wat is het beste wasmiddel voor de witte was?
Een eerlijk en onafhankelijk testresultaat van de Consumentenbond

 

Het beste wasmiddel voor de witte was? Klok wasmiddelen natuurlijk! Want – zoals iedere producent van wasmiddelen – vinden ook wij onze eigen producten de allerbeste. Maar daar heb jij als consument natuurlijk weinig aan. Jij wilt een eerlijk en onafhankelijk oordeel over de vele wasmiddelen die verkrijgbaar zijn. En dat treft, want dat is precies wat de Consumentenbond gedaan heeft; een uitgebreid onderzoek naar het beste wasmiddel voor witte was. Naar aanleiding van dit onderzoek hebben wij een handig overzicht voor je gemaakt, met alle punten die belangrijk zijn bij het kiezen van jouw witwasmiddel. Duik je mee in de wereld van waspoeders voor de witte was?

Is een duur wasmiddel beter?

Wasmiddelen zijn in diverse prijscategorieën verkrijgbaar. Die kun je het best met elkaar vergelijken door de prijs van het wasmiddel per wasbeurt vast te stellen. Gelukkig hoef je niet zelf aan de slag te gaan met een rekenmachine. Dit heeft de Consumentenbond in het onderzoek al voor je gedaan. Zij hebben veertig wasmiddelen met elkaar vergeleken op meerdere gebieden; ook qua prijs per wasbeurt. En, is een duurder wasmiddel automatisch beter dan een voordelige variant? Het antwoord is eenvoudig: nee. Fijn om te weten, toch?

Hardnekkige vlekken reinigen kan het beste met waspoeder


Waspoeder, vloeibaar wasmiddel of pods?

Wat is beter; good old waspoeder, een vloeibaar wasmiddel of pods? Dit is voornamelijk een persoonlijke keuze. Wat vind je handiger? Wil je zelf kunnen doseren?

waspoeder wasmiddel of pods

Ga je het wasmiddel, naast witte was, ook weleens gebruiken in combinatie met kleurechte, bonte was, of kleding met bijvoorbeeld gekleurde strepen? Dan is een vloeibaar witwasmiddel prima. Waspoeder voor witte was geniet juist de voorkeur als je perfect hygiënisch wilt reinigen of als het wasgoed hardnekkige vlekken bevat. Pods zorgen ervoor dat je niet te veel wasmiddel gebruikt, maar dat geldt alleen als je een volledige was draait. Bij een kleinere was of halfvolle trommel kun je het wasmiddel niet doseren. Zo heeft elke soort wasmiddel dus voors en tegens.

Nieuw: het Groene Keuze-predicaat van de Consumentenbond


Milieuvriendelijk wassen

Ga je voor duurzaam en doe je er alles aan om zo milieuvriendelijk mogelijk te leven? Super! Dan staat milieuvriendelijk wassen waarschijnlijk ook hoog op je prioriteitenlijstje. Dat kan met ecologische wasmiddelen. Deze wasmiddelen moeten voldoen aan strenge product- en verpakkingseisen om het label milieuvriendelijk te krijgen.

Groene Keuze-predicaat

In de test van de Consumentenbond naar het beste witwasmiddel, zijn er diverse ecologische wasmiddelen getest. De ecologische wasmiddelen die daadwerkelijk aan de milieueisen voldeden, werden beloond met het nieuwe Groene Keuze-predicaat. Een wasmiddel met het Groene Keuze-predicaat kan met een gerust hart gekocht worden door consumenten die bewust met het milieu willen omgaan. Let hier dus zeker op bij het kiezen van een wasmiddel als je voor duurzaam en milieuvriendelijk gaat. We kunnen het natuurlijk niet nalaten om te vermelden dat Klok ook het Groene Keuze-predicaat in ontvangst mocht nemen. En dat Klok als beste milieuvriendelijke wasmiddel uit de test kwam. Vinden we best wel stoer.

Groene Keuze Consumentenbond

Wasmiddel met of zonder parfum- of geurstoffen?

De keuze voor een heerlijk geurend wasmiddel is voor sommigen een must. Maar er zijn ook mensen die geen geurstoffen of parfums verdragen. Iemand met een (wasmiddel)allergie, een kwetsbare huid of een gevoelig babyhuidje is niet gebaat bij een wasmiddel met geurstoffen. Heb je gauw last van een jeukende huid, heb je een allergie voor bepaalde stoffen of wil je liever je kindje niet blootstellen aan chemische geurstoffen in wasmiddelen? Kies dan een wasmiddel met een allergielabel.


En de winnaar beste wasmiddel voor de witte was is…

Klok feliciteert Albert Heijn met de nummer 1-positie beste wasmiddel voor de witte was. Hun waspoeder voor de witte was kwam als beste uit de test. Benieuwd waar Klok geëindigd is?

Tromgeroffel… op plek 7! Van alle veertig geteste wasmiddelen staan wij zeer hoog in de ranglijst, mét een aantal extra’s: het Groene Keuze-predicaat, het enige ecologische waspoeder dat wél goed oplost en schoonwast en het beste witwasmiddel met allergielabel. Dus we willen niet opscheppen, hoor… maar stiekem zijn we heel erg trots!

 

Benieuwd op welke punten alle wasmiddelen getest zijn? De prijs per wasmiddel per wasbeurt inzien? Of de resultaten van jouw favoriete wasmiddel (Klok) bekijken? Je vindt het allemaal in dit artikel van de Consumentenbond