Klok nu ook Groene Keuze voor de bonte was!

groene keuze consumentenbond

Consumentenbond geeft Klok Waspoeder Kleur het predicaat Groene Keuze

Klok Waspoeder is het waspoeder waarop je kunt vertrouwen als je milieuvriendelijk de was wilt doen. Dat blijkt uit de nieuwe test Bontwasmiddelen van de Consumentenbond. Naast Klok Waspoeder Wit heeft ook Waspoeder Kleur nu het predicaat Groene Keuze gekregen van de Consumentenbond. Klok komt als beste A-merk uit de test en steekt met zijn milieuscore ver boven de rest uit. De ingrediënten van Klok hebben een lage milieu-impact en zorgen voor een schone was, aldus de Consumentenbond.

Klok is het enige A-merk met het predicaat Groene Keuze. Klok Waspoeder Wit kreeg dit predicaat in de test Witwasmiddelen in 2022.

 

Helaas doen veel merken aan greenwashing

Uit de test van de Consumentenbond blijkt dat veel merken eerder doen aan greenwashing dan dat ze milieuvriendelijk wassen. Helaas. Daar liggen voor veel merken dus nog enorme verbeterkansen. Klok besteedt aandacht aan het milieu door het gebruik van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Met een buitengewoon schone en stralende was als resultaat. Het is niet voor niets dat onze producten het EU Ecolabel dragen!

 

EU Ecolabel

Ecologische wasmiddelen die gecertificeerd zijn met het EU Ecolabel voldoen aan strenge product- en verpakkingseisen. Met Klok Waspoeder Wit en Waspoeder Kleur was je de was intensief en veilig schoon, op ecologisch verantwoorde wijze en met een stralend fris resultaat. Ook bij lage temperaturen.

Benieuwd op welke punten alle wasmiddelen getest zijn? De prijs per wasmiddel per wasbeurt inzien? Of de resultaten van jouw favoriete wasmiddel (Klok) bekijken? Je vindt het allemaal in dit artikel van de Consumentenbond.