Geen migraine meer dankzij KLOK

migraine tips

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor schoonmaken en wassen met KLOK. Dat kan de keuze voor een duurzaam wasmiddel zijn, het voorkomen van een allergische reactie, rekening houden met een gevoelige huid of, zoals Ali van den Berge (68 jaar) uit Zeewolde: om te voorkomen dat ze migraineaanvallen krijgt.

 

Geurstoffen triggerden migraine

“Ik had al meer dan 30 jaar migraine,” vertelt Ali. “Wat mijn migraineaanvallen uitlokte, wist ik niet.”
Op een dag, inmiddels alweer zes jaar geleden, kwam haar dochter thuis met een pak wasmiddel en fles afwasmiddel van KLOK. “Mam,” zei ze, “probeer dit eens. Er zit niets in wat een migraineaanval zou kunnen triggeren.” De was- en schoonmaakmiddelen van KLOK zijn volledig vrij van kleur- en geurstoffen. De eerste paar keer wassen, leverde al een aanzienlijk verschil op in de frequentie en heftigheid van de migraineaanvallen. Binnenshuis hing natuurlijk nog de wasmiddel- en schoonmaakmiddelgeur van voorheen. Langzamerhand verdwenen deze geuren en na enkele maanden was Ali’s huis volledig parfumvrij. Dat bracht een zeer positieve wending teweeg. Sinds vier jaar is Ali namelijk volledig migrainevrij. “En dat dankzij KLOK. Ik ben een blij mens!”

 

Wat is migraine?

Mensen die zelf te kampen hebben met migraine weten maar al te goed hoe beperkend deze aandoening is en hoe je dagelijkse leven zwaar beïnvloed wordt door vreselijke hoofdpijnen, ook wel in combinatie met misselijkheid en braken. Sommige migraineaanvallen zijn zo heftig dat de persoon niks kan verdragen; geen licht, geen geluid, geen aanraking. Het enige wat ze dan kunnen doen is in een volledig donkere kamer onder een dekentje rusten tot de migraine weer afneemt. Een migraineaanval kan soms wel drie dagen duren.

 

Wat triggert een migraineaanval?

Er zijn verschillende factoren die een migraineaanval kunnen uitlokken, waaronder slecht slapen, een te lage bloedsuikerspiegel, menstruatie, stress, maar ook smaakversterkers en sterke geuren. Die sterke geuren, zoals parfums in was- en schoonmaakmiddelen, bleken bij Ali de oorzaak te zijn geweest van haar migraineaanvallen. “Doordat KLOK geen toevoegingen gebruikt, heb ik alles eens onder de loep genomen. Ons huis is nu volledig geurvrij. Zelfs visite vraag ik geen geurtje op te doen als ze hier langskomen.”

 

Hopelijk kan ik andere mensen helpen met mijn tip

Ali is maar wat blij dat haar dochter de tip gaf om KLOK te proberen. Bij heftige geuren denken we misschien eerder aan eau de toilette, deoderant, interieursprays of geurkaarsen. Maar parfum in wasmiddelen hoort dus evengoed bij geuren die een migraineaanval kunnen veroorzaken. Ali hoopt met het delen van haar verhaal andere migrainepatiënten te helpen. Wie weet is de oorzaak bij hen ook het parfum in was- en schoonmaakmiddelen. “Het is absoluut de moeite waard om een tijdje met het parfumvrije wasmiddel KLOK te wassen. Probeer het gewoon. Wie weet helpt het jou ook. En een mooie bijkomstigheid; KLOK is ook nog eens ecologisch. Dat betekent verantwoord wassen.”

 

KLOK-box

Als dank voor het delen van haar KLOK-verhaal, ontvangt Ali een KLOK-box, boordevol kleur- en geurstofvrije, duurzame was- en schoonmaakmiddelen. Wil jij ook jouw KLOK-verhaal delen en kans maken op een rijkgevulde KLOK-box? Neem dan contact met ons op en wie weet zie je jouw verhaal binnenkort op onze website en social media.