Duurzaam wassen met Dave

milieuvriendelijk de was doen

Wil je als consument duurzaam wassen? Let dan op officiële keurmerken. Dan weet je zeker dat je een duurzame keuze maakt. 

Hoe maak je als consument een duurzame keuze?

Veel producten pretenderen milieuvriendelijk of duurzaam te zijn, maar zijn dat misschien helemaal niet. De termen duurzaam, milieuvriendelijk en ecologisch zijn namelijk geen beschermde termen. Iedereen kan ‘t wel op zijn product zetten. Kijk daarom naar officiële keurmerken, zoals het EU Ecolabel van Stichting Milieukeurmerk. Dan is het product en alles rondom het product – van grondstoffen en productie tot transport en recycling – uitgebreid en onafhankelijk getest door milieu-experts. Het EU Ecolabel vind je op non-food producten en diensten die deze test glansrijk doorstaan hebben (zoals KLOK!). Voor andere productsoorten kun je letten op o.a. het On The Way To Planet Proof-keurmerk, Barometer Duurzame Bloemist of de Milieuthermometer Zorg. Officiële keurmerken die aangeven dat een product, dienst of onderneming duurzaam is, maken het voor jou als consument helder. Je weet dat het om daadwerkelijk duurzaam gaat, en niet om een onterechte en onbeschermende claim.

Stiekem een beetje trots

Dat KLOK een belangrijke rol speelt in deze video van het EU Ecolabel wilden we jou als klant natuurlijk niet onthouden. Want stiekem zijn we best een beetje trots! 😉
Als je de video met Dave bekijkt, snap je vast waarom!